Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хафъзов: Следващата седмица Лютви Местан ще обяви новата си партия

05 февруари 2016, 15:15 часа • 3124 прочитания

Ще учредим нова партия в България и тя ще бъде регистрирана в българския съд.

Това каза това каза пред журналисти независимият народен представител Хюсеин Хафъзов, който последва Лютви Местан след изключването му от ДПС, по повод на излязлата информация в турска медия, че бившият лидер на ДПС подготвя учредяването на нова партия в България.

„Некоректно са били предадени неговите думи. Той е обявил създаването на новата партия с думите, че се учредява нова политическа формация, но не е споменал турска партия. Това е интерпретация на ваши колеги, които най-вероятно по сходство и некоректно споменават ДПС като турска партия. Тези, които се отделихме от ДПС, обявени като политици, които ще създават нова формация, вероятно турска партия”, посочи Хафъзов.

„Доколкото си спомням, някои от тези публикации, както в турски, така и в български превод, отново некоректно се обявяваше, че аз съм бил заедно с колегите си в Турция. От началото на годината аз не съм пътувал в Турция, така че неточностите в информацията не са една или две”, допълни той.

Новата партия, която ще учредим, ще бъде българска национална и либерално-демократична, която ще защитава правата на малцинствата и в същото време ще води национална политика, заяви Хафъзов.

Той упрекна турските автори в некоректност и подчерта, че партията ще бъде българска и съобщения за това ще направи другата седмица, в понеделник или вторник, Лютви Местан.

 

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес