Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гроздан Караджов отговори защо е уволнена шефката на "Автомагистрали"

21 януари 2022, 22:46 часа • 27859 прочитания

Защо беше освободена от поста изпълнителен директор на "Автомагистрали" Десислава Христова? На този въпрос на бившия регионален и зам.-регионален министър и настоящ депутат на ГЕРБ Николай Нанков настоящият регионален министър Гроздан Караджов отговори просто - променихме устава.

По-скоро се обременява възможността да се вземат бързи и оперативни решения, затова вместо двама директори остава един - така Караджов обясни защо Христова си тръгна. Нанков обаче посочи, че е освободен и вторият директор - Иван Станчев, а е назначен Евгени Генчев, който бил уволнен по времето на Христова и Станчев като главен инженер на дружеството и като директор на "Експлоатация и поддръжка".

Нямаме информация дали Христова се разследва, добави регионалният министър.

"Хората на Радев, които протестираха срещу Борисов, да бъдат по такъв начин изчегъртани - интересни са тези процеси", каза Нанков, визирайки думи на Христова, че е протестирала срещу управлението на Борисов.

Караджов от своя страна заяви, че едва ли има човек, който по-дълго да е бил в регионалното министерство от Нанков и да не знае какви са нещата там и какво се случва.

За Христова и работата ѝ обаче пред Actualno.com говори човекът, подал сигнал срещу нея - ПОДРОБНОСТИ!

Още: Има ли финансов интерес зад освобождаването на шефката на "Автомагистрали" - аргументите на Десислава Христова (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес