Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гражданската квота на РБ ще гласува "въздържал се" за Кунева

02 февруари 2016, 09:15 часа • 2349 прочитания

Народните представители на Реформаторския блок от гражданската квота ще гласуват „въздържал се” за всеки кандидат за министър на образованието непредставил концепция и неполучил одобрението на Гражданския съвет.

Това се казва в позиция, оповестена късно снощи след заседанието на Петър Славов, Мартин Димитров, Гроздан Караджов, Иван Кирилов Иванов и Станислав Иванов.

Номинацията на Кунева за министър ще бъде гласувана в пленарна зала в сряда. Вчера бе съобщено, че премиерът Борисов приема кандидатурата и ще внесе номинацията в парламента.

В оповестената от Гроздан Караджов позиция по повод номинацията на настоящия вицепремиер Меглена Кунева, в която нито веднъж не е назована поименно, се казва: „Непартийните членове на Гражданския съвет оценяваме високо постигнатото в изпълнение на Програмата на Реформаторски блок в сферата на образованието и науката”.

Те отбелязват, че „До този момент пред Гражданския съвет не е представена кандидатура за министър на образованието и науката и концепция за управление на сектора, съгласно принципите и процедурите за номиниране на кандидатите за изборни длъжности приети от Реформаторския блок”.

В заключение петимата депутати заявяват, че: „Народните представители на Реформаторския блок от гражданската квота ще гласуват “въздържал се” за всеки кандидат непредставил концепция и неполучил одобрението на Гражданския съвет”.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес