Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Говорител на ЦИК към Каракачанов: Дали е условие да си съпредседател на ПФ, защото лъжеш?

09 май 2016, 15:41 часа • 827 прочитания

Пореден сблъсък се очерта между говорителя на ЦИК Цветозар Томов и Патриотичния фронт. След като Томов обори твърденията на лидера на НФСБ Валери Симеонов за картината при гласуването от чужбина, сега се захвана и с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

Тази сутрин Каракачанов обяви, че Патриотите гледат националната сигурност на България с промените в Изборния кодекс, а не своя партиен интерес, защото ако гледали интереса си, щели да искат възможно най-много секции в Македония, където 90% от хората гласували за ВМРО. Според Томов, който говори по темата във Facebook, изобщо не става въпрос за 90% подкрепа за "воеводите".

"Слушам тази сутрин по Нова телевизия Красимир Каракачанов и се чудя дали опашатите лъжи за факти са условие да станеш съпредседател на ПФ или обратното - умението се придобива в резултат на поста. Взетите 226 от 511 действителни гласа в Битоля и Скопие (там са секциите в Македония, други няма, защото не е имало достатъчно декларации от желаещи да гласуват) на парламентарните избори през 2014 година (преди всичко в Битоля, в Скопие ПФ губи категорично от ГЕРБ) са достатъчни за г-н Каракачанов, за да твърди, че 90% от 120 000 български граждани в Македония били готови да гласуват за ПФ, но въпреки това те не настоявали за повече секции там. Дали тези хора са в състояние да разберат, че лъжата за факти може да донесе временни дивиденти, но винаги гарантира провал в перспектива? На този фон декларацията, че са взели 10% от гласовете извън страната (като се изключат секциите в Турция) изглежда почти истина от последна инстанция, предвид реалните около 6%.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес