Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

29 април 2024, 17:35 часа • 1896 прочитания

"България остава последователна и ще продължи да изразява своята пълна подкрепа за народа на Украйна, за нейната независимост и ще участва активно в процеса на възстановяването ѝ". Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев на среща с посланика на Украйна Олеся Илашчук и с посланика на Германия Ирене Мария Планк.

Главчев поканен на Конференцията за възстановяване на Украйна

Премиерът получи покана за участие в Конференцията за възстановяване на Украйна, която ще се проведе в началото на юни тази година в Берлин.

Още: Рецепта на Foreign Affairs Путин да отстъпи: Европа, не НАТО, да прати войски в Украйна

Основната цел на конференцията в германската столица е да мобилизира международната подкрепа за реконструкция, реформа и модернизация на Украйна.

Снимка: БГНЕС

Димитър Главчев подчерта, че страната ни остава напълно ангажирана с оказване на съдействие на Украйна в редица сектори и това е ясен израз на солидарността ни с народа и правителството на украинската страна, предадоха от пресцентъра на Министерски съвет.

Още: Посланикът на Украйна у нас: Помощта за Киев трябва да бъде засилена

България е готова да подпомага активно Украйна в процеса ѝ на възстановяване, реформи и модернизация след края на руската агресия, добави Главчев.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес