Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев: Прецених, че е най-добре да си запазя доброто име

09 август 2024, 15:41 часа • 881 прочитания

Прецених, че е най добре да си запазя доброто име, което смятам, че имам. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев пред медии в Париж във връзка с отказа му да приеме за втори път поста на служебен премиер.

"Появиха се и спекулации за мои зависимости, за които аз не знам и реших, че е по добре да постъпя по този начин“, заяви Главчев. 

Припомняме, че днес президентът Радев определи за такъв Горица Грънчарова - Кожарева, която е заместник-председател на Сметната палата. ОЩЕ: Обрат: Димитър Главчев се отказа да е пак премиер - Радев избра нов (СНИМКИ)

Премиерът сподели, че преди няколко месеца е поел тази позиция поради липсата на други желаещи от възможни варианти. „Сега се появиха други кандидати, нека да им се даде шанс“, призова Главчев.

Политическата обстановка се усложнява

Министър-председателят смята, че с всеки изминал ден се усложнява политическата обстановка. "Появи се напрежение. Стигна се дотам да се иска смяната на първия човек в държавата по Конституция - на председателя на Народното събрание. Абсолютно необяснимо за мен и то без никакво основание", добави Главчев. ОЩЕ: Превратът не успя: Рая Назарян остава председател на парламента (ОБЗОР)

Правителството му си е свършило работата

Главчев направи и кратка оценка на работата на оглавяваното от него правителство. „Нашето правителство си свърши работата, нямаше никакви забележки по провеждането на изборите. Запазихме европейския път на България“, отчете Главчев. Той посочи, че оценката за неговата работа е най-добре да бъде дадена от българските граждани. ОЩЕ: "Не сме се занимавали с ала-бала, не сме седели в чужди скутове и повече не знам какво да кажа": Главчев за служебния кабинет (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес