Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев и Назарян слушат Пеевски: Обвинения от съпругата на задържания Джейхан Ибрямов

04 октомври 2024, 07:13 часа • 871 прочитания

Не съм съгласна с това, което се случва в държавата. Джейхан не е престъпник. Престъпници са тези, които взимат еднолични решения и слушат един човек, защото на него не му харесва хората да имат гражданска позиция. Всички го знаем – това е Пеевски. Това каза съпругата на задържания Джейхан Ибрямов - Биршен Ибрямова, която е пред Народното събрание, където обяви гладна стачка до неговото освобождаване.

Тя обвини служебния премиер Димитър Главчев и председателя на Народното събрание Рая Назарян, че правят каквото им каже Делян Пеевски, а президентът остава безмълвен.

ОЩЕ: Рая Назарян разреши сваляне на имунитета на Ибрямов, от НС разкриха неволно името на далия подкуп

Припомняме, че председателят на парламента Рая Назарян и ЦИК свалиха имунитета на кандидата за депутат Джейхан Ибрямов. Той беше арестуван при акция на Антикорупционната комисия и МВР за търговия с влияние.

Снимка БГНЕС

Тя коментира твърдението, че е замесен мъж на име Мирослав Тодоров, от когото Ибрямов е поискал 200 000 лв. По думите ѝ единствените пари, които са били открити в дома ѝ са 10 000 лв., които са семейни спестявания. „Познавам няколко човека, които се казват Мирослав, но не мога да кажа фамилията. Не знам дали той е сред тях”, коментира Ибрямова. 

"Очаквам тези, които не ги е страх и смятат, че едноличното управление на страната трябва да спре, да дойдат и да ме подкрепят", заяви още тя.

По думите ѝ борбата не е за Джейхан, а за всички като него.

Биршен Ибрямова каза, че ще седи пред Народното събрание, докато не види съпруга си на свобода. "Искам Джейхан да бъде освободен", заяви тя.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес