Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гьоков за Божанков: Когато постоянно имаш различно мнение от групата, не ти е мястото в нея

10 декември 2022, 17:20 часа • 2527 прочитания

Депутатът от БСП и бивш социален министър Георги Гьоков обясни защо депутатът Явор Божанков беше отстранен от парламентарната група на БСП.

Припомняме, че Божанков се разграничи от партията и заяви, че е "за" изпращане на оръжие за Украйна, тъй като това няма да вкара България във война, както твърдят от социалистите. Преди това народният представител се бе обявил и против връщането на хартиената бюлетина. Вчера парламентарната група на БСП отстрани Божанков и сега той е независим депутат.

"Нашият правилник за работа на ПГ позволява различното мнение, но когато то е еднократно – 1-2 пъти да се случи във времето. Но когато постоянно имаш различно мнение от групата, просто не ти е мястото в нея”, заяви Гьоков пред Nova News в събота.

Той подчерта, че Божанков не е член на партията, а е от редиците на гражданската квота.

Бившият социален министър коментира и издигнатия за кандидат-премиер с първия проучвателен мандат на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски. Според него професионалните качества на Габровски, който е зам.-директор на "Пирогов", не подлежат на съмнение, но за политическите все още не било ясно. „С мандат на ГЕРБ - означава, че това е правителство на ГЕРБ”, анализира Гьоков и уточни, че БСП няма да подкрепи такъв кабинет.

ОЩЕ: Борисов: Ако има трети мандат, ще настояваме да се избере проф. Габровски

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес