Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гешев иска имунитета на кандидат за депутат заради купуване на гласове

07 юли 2021, 09:58 часа • 2231 прочитания

Главният прокурор Иван Гешев поиска от Централната избирателна комисия разрешение за привличане към наказателна отговорност на кандидат за народен представител на предстоящите избори, съобщиха от държавното обвинение.

От съобщението става ясно, че срещу човек с инициали Ц.Г. се води досъдебно производство, започнато от ОДМВР-Бургас, за купуване на гласове. Събрани са доказателства, че на 29 юни в бургаското село Маринка кандидат-депутатът е дал на четири лица имотна облага с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за 46-ото Народно събрание в полза на определена коалиция. От прокуратурата не уточняват за коя партия става въпрос.

Наскоро вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че в Бургас има образувани 9 досъдебни производства за купуване на гласове. Преди седмица МВР проведе акция в кв. "Победа" в морския град, както и на територията на няколко села в областта. Бяха задържани 9 души, иззети са списъци на лица от различни населени места в Бургаска област, съдържащи лични данни, копия на интегрална бюлетина с обозначена преференция, копия на лични карти и други документи, свързани с изборния процес.

Още: Сметката от парламентарните избори: Четири присъди за купуване на гласове

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес