Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ внесe сигнал за "Цанков камък" до Сотир Цацаров

14 август 2017, 14:02 часа • 1807 прочитания

ГЕРБ внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров по отношение на проекта "Цанков камък", предаде БГНЕС.

“Ние нямаме необходимата експертиза, за да преценим дали от въвеждането му в експлоатация на това съоръжение и този проект ще се изплати за колко време, за колко години. Смятаме обаче, че ще има отрицателна норма на възвръщаемост, защото експерти твърдят, че изплащането ще продължи над стотици години на този проект”, каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Корнелия Нинова да каже дали антикорупционният орган трябва да се занимава и с "Цанков камък", заяви още Атанасова. "В последните седмици се разбра, че този проект е въведен в експлоатация и само няколко години след това се налага ремонтът му, тъй като може да се окаже, че е опасен за населението с оглед на вместимост, спуканата чашка или пропускливостта на мембраната и т.н. Смитаме, че поради тази причина и в предвид всички факти и обстоятелства, които сме изнесли в сигнала, е редно да бъде направена задълбочена проверка“, каза Атанасова, цитирана от "Фокус".

„Считаме, че главният прокурор и подчинените му прокуратури имат подробна експертиза. Трябва да се вземат и становищата на редица експерти и се надяваме, че съвсем скоро цялото ни общество ще разбере дали този проект, струващ над 1 милиард лева, е бил необходим и дали с оглед на неговата поддръжка и експлоатация ще са необходими още средства“, допълни тя.

Десислава Атанасова обърна внимание на факта, че по времето, когато този проект е реализиран, управлява правителство на Тройната коалиция с министър на енергетиката Румен Овчаров и зам.-министър Корнелия Нинова. „Считам, че сега е моментът и г-жа Нинова не само да коментира създаването на антикорупционния орган, но и да даде становище дали този орган, както и да се ситуира той, би следвало да се занимава и с една такава сделка, какъвто е проектът „Цанков камък“, обърна се Атанасова към лидера на БСП.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес