Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ ще отидат на разговори с БСП, ако бъдат поканени

16 януари 2023, 14:36 часа • 1599 прочитания

Въпреки решението на свой конгрес да не подкрепи мандат на БСП, от ГЕРБ ще изчакат дали ще има лидерска среща за съставяне на кабинет и дали ще бъдат поканени. Това заяви в Русе председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Ще отидем на разговори, ако бъдем поканени. Няма как без първата политическа формация да има стабилно правителство", каза председателят на СДС Румен Христов.

Атанасова заяви още, че от ГЕРБ са щели да подкрепят третия мандат, ако е бил връчен на „Демократична България“. Тя припомни и че е имало възможност да се състави стабилно правителство още с първия мандат, но това не е станало заради политически инатлък и елементарни сметки. 

"Имайте търпение да изчакаме дали Националният съвет на БСП, когато се събере, дали ще реши да покани на лидерска среща някои от лидерите на парламентарните групи, в това число и на нашата ГЕРБ-СДС, защото от ден първи ние казваме, че има необходимост от лидерска среща. Винаги има нужда от разговори, не говорим за преговори. Винаги има нужда от разговори, особено когато касае бъдещето на държавата ни", заяви Атанасова, цитирана от БНР.

Лидерът на СДС Румен Христов обаче бе категоричен, че ако бъдат поканени на такава среща, ще вземат участие, но "не очаквайте подкрепа от СДС за БСП". "Това няма как да се случи", категоричен бе той. 

ОЩЕ: Христо Иванов допуска да се стигне до избори 2 в 1 на местния вот

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес