Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ ще бойкотира заседанието на НС във вторник

11 ноември 2013, 10:54 часа • 18788 прочитания

ГЕРБ няма да се регистрира във вторник в началото на заседанието, защото първа точка е избирането на нов зам.-шеф на НС от квотата на ДПС на мястото на подалия оставка Христо Бисеров.

„Няма да участваме в избор, обслужващ задкулисието, докато ДПС не даде политически отговор за Бисеров", обясни Бойко Борисов на среща с над 250 членове на партията си в Стара Загора.

Във вторник ще видим дали този път „Атака" ще гласува пряко за човека на ДПС за заместник-председател на парламента" - коментира лидерът на ГЕРБ. „Натискът от ДПС върху елегантната дама БСП е чудовищен. Дамата се гърчи в страшни конвулсии", каза още той и допълни, че всички министри били на ДПС, левицата имала само един - Ангел Найденов.

Стратегията на ГЕРБ да блокират НС този път няма да проработи, защото хората на Сидеров ще дойдат на работа във вторник. „Ще се регистрираме, ще участваме в дебата по този огромен скандал и ще питаме защо беше махнат Христо Бисеров", обясни Магдалена Ташева, депутат от „Атака".

Хората на Борисов също ще влязат в залата за дебатите, ако се даде ход на заседанието. При  гласуването по-късно обаче нито ГЕРБ, нито „Атака" ще подкрепят избора на Алиосман Имамов. Хората на Сидеров ще имат заседание. Те имат още един вариант за действие - да не участват в гласуването изобщо, обясни Ташева, предаде КРОСС.

Имамов има големи шансове да получи поста, защото с отказа от регистрация ГЕРБ ще смъкне кворума ниско и новият заместник на Михаил Миков ще бъде избран само с гласовете на БСП и ДПС.

Във вторник ще се избере и нов шеф на правната комисия. От ДПС номинираха за поста Четин Казак. Той трябва да влезе като неин член, а след това да я оглави.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес