Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ се оплаква от репресии срещу свои членове

02 юли 2021, 17:37 часа • 2395 прочитания

Свидетели сме на невиждана досега репресия къмпредставители на ГЕРБ от София област. Това написа бившият министър на туризма Николина Ангелкова във Facebook.

"Абсолютно безпочвени обвинения към поддръжници на ГЕРБ Костинброд, които са уважавани членове на обществото, дори и към кмета на Петърч и общински ръководител на ГЕРБ Костинброд Борислав Борисов и кмета на Челопеч Алекси Кесяков", допълни още тя.

По думите ѝ всякакво съмнение успешните и уважавани градоначалници, сега са принуждавани да подписват предупредителни протоколи от страна на полицията.

"Боби, Алекси, бъдете сигурни, че тази несправедливост се вижда от всички жители на общините, които управлявате така успешно. Вашето добро име е защитено от достойните Ви дела в обществен интерес. Всичко друго е опит за внушение, а Вие сте достойни мъже и знайте, че всичко това има финал - след 10 дни", казва тя.

Бившият министър призова да не се позволява демократичните ценности, градени в последните 30 години в България, да бъдат потъпквани с лека ръка. "Произволът на институциите не може да продължава. Той не е над правата на личността, които са защитени в Конституцията. Трябва да възстановим правовата държава и реда в нея", пише Ангелкова.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес