Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ-СДС се опитват да изиграят ПП-ДБ: Политолог за политическата криза

20 март 2024, 09:29 часа • 3203 прочитания

ГЕРБ-СДС се опитват да изиграят ПП-ДБ. Това заяви политологът Стойчо Стойчев в ефира на Нова телевизия относно провала на преговорите в сглобката.

ОЩЕ: Борисов омекна: Не мога да зачеркна тези 9 месеца, има път назад (ВИДЕО)

„Няма и как да отхвърлим и алтернативната хипотеза за това, че ПП-ДБ са се опитали да изхитрят ГЕРБ-СДС и те съответно са реагирали. От онзи разговор, който казаха, че се е състоял между Борисов и лидерите на ПП-ДБ, Борисов не се е чувал с тях. Вчера и Кирил Петков каза, че Борисов не си вдига телефона. Значи разривът в отношенията не е от 4-5 дни, а от 5 срещу 6 март. Не знам защо. Но тогава имаше призив от ГЕРБ да не се бърза с оставката, а първо да се изработи механизъм за ротацията”, заяви Стойчев.

По думите му в момента наблюдаваме класически развод. "Може да не е имало сключен брак, но има развод между две страни. Вътре е имало и трета страна. Едната се опитва да каже, че третата е била в любовни отношения с другата, а тя пък казва обратното. Очевидно третата страна е участвала наравно в техните отношения”, коментира още политологът.

ОЩЕ: Обидени, но не съвсем: Денков обяви готовност за нови преговори с ГЕРБ

„Всичко това е играно. Не разбирам какво ще променят едни нови избори. Да, в момента ГЕРБ води със 7 пункта, обаче Нотариуса, пътната карта за „Турски поток” и този патос от вчера – с това ПП-ДБ ще успеят да намалят тази разлика буквално в изборния ден и накрая тя ще е 3 пункта”, смята политологът Първан Симеонов.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес