Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ с нови въпроси към кабинета за директора на ДФ "Земеделие"

23 юни 2021, 17:41 часа • 1764 прочитания

Кой назначи Борис Михайлов за шеф на ДФ "Земеделие". Когато през този фонд минават 3 млрд лева, трябва да се знае. Това попитаха Томислав Дончев и Тома Биков от ГЕРБ на втори брифинг за деня в централата на партията.

Припомняме, че по-рано от партията изразиха подозрения, че новият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" Борис Михайлов е съден за данъчни измами.

В отговор говорителят на служебното правителство Антон Кутев представи пред медиите документ от Софийския градски съд, според който наказателното производство срещу Борис Михайлов е прекратено. Кутев определи обвиненията на ГЕРБ като "политическа форма на зловредие". А самият Борис Михайлов се закани да съди политиците от ГЕРБ.

"На предишната пресконференция зададохме няколко въпроса към настоящия директор на фонд "Земеделие". Никой от нас не е казвал, че този човек трябва да влезе в затвора и линчуван и ние сме длъжни да проверим всяка информация, която достигне до нас. На нас ни е малко необяснима бурната реакция на г-н Кутев. Най-нормалното в една демократична страна е опозицията и медиите да се интересуват. Ако някой си мисли, че с такива бурни реакции някой ще ни подплаши и ще спрем да търсим информация за такива хора, много се лъже", започна Тома Биков.

"2007 г., когато бях кандидат за кмет, се срещах с хората и те ми задаваха въпроси къде съм учил, с колко съм завършил, какво съм работил. Когато някой управлява вашите и нашите пари, когато взима решения за съдбата на хората, забранени въпроси няма", продължи Томислав Дончев.

"Първи въпрос - какъв предишен опит и експертиза има директорът на ДФ "Земеделие". Разбрахме, че г-н Димитров е работил в Ложа "Ехнатон" и фондация "Тамплиер". В това няма нищо лошо. ДФ "Земеделие" разпределя 3 млрд. лв. годишно". Откъде се появи г-н Михайлов? Кой го доведе, кой го предложи? Г-н министърът? Това е една от най-важните институции в държава", продължи да пита Томислав Дончев.

"Дори и изчегъртването трябва да се прави законосъобразно", отговори Томислав Дончев на въпрос за лавината от смени във всички държавни институции, които предприе служебният кабинет на Румен Радев.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес