Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ поиска Жаблянов да подаде оставка като зам.-председател на НС

15 февруари 2018, 09:28 часа • 1055 прочитания

Парламентарната група на ГЕРБ поиска оставката на зам. – председателя на парламента Валери Жаблянов (БСП), заради скандалната декларация, в която той твърди, че Народният съд е бил "необходимо правосъдие".

"За ПГ на ГЕРБ поведението на господин Жаблянов е неприемливо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание. ГЕРБ призовава господин Жаблянов да понесе политическа отговорност за тези свои действия, като подаде оставка от поста, който заема", заяви от пленарната трибуна Тома Биков от управляващата партия.

"Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество. Само преди 2 седмици той се опита да осуети отдаването на почит с едноминутно мълчание към жертвите на тоталитарния режим", припомни депутатът от ГЕРБ.

По думите му вече е ясно ясно, че заместник-председателят на Народното събрание Жаблянов е автор на скандалната фраза, поместена в официална позиция на социалистическата партия.

"Приветстваме решението на ръководството на БСП да оттегли тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ", допълни още Биков.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес