Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ пита "Продължаваме промяната": Защо изобщо сте в управлението?!

13 април 2022, 11:28 часа • 3255 прочитания

Вашият дневен ред в следващите седмици е много тежък, ще трябва да отговорите защо изобщо сте в управлението на страната. Това заяви от трибуната на парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Той отговори на декларацията на "Продължаваме промяната", прочетена по-рано от председателя на групата Андрей Гюров. В нея той заяви, че в последните дни се наблюдава подмяна на обществения дневен ред, опозицията се опитва да "замете" идеята как се стигна до това управление и защо хората поискаха промяната.

"Получаваме отговор - ние сме тук, за да ги няма ГЕРБ; геополитиката от това не се интересува", посочи Биков. Той добави, че три недели вече "чакаме някой да излезе да каже какво е решено на коалиционен съвет". Никой не излиза, защото шест месеца нямате механизъм за вземане на решения в коалицията, затова няма дневен ред, решения, отговори сам депутатът.

Ние няма ди ви пречим да грешите, но едва ли ще можем да ви помогнем да се държите по-адекватно, заяви Тома Биков.

"ГЕРБ-СДС се оказа основен виновник за всички мелодрами на управляващото мнозинство през последните седмици", коментира той. "Предполагам, вярвате, че два пъти ние саботираме избора на управител на БНБ; предполагам, че сме виновни, че няколко месеца не можете да се разплатите със строителните фирми, защото си нямате доверие един на друг, а на вашия регионален министър му се налага да ходи на протест срещу правителството", каза Тома Биков.

"Обвинявате нас, че сте се оплели с позицията по Република Северна Македония - вие живеете в свят на илюзии", заяви депутатът. "Вече обаче сте в момент, в който "не можете да разделите баницата"; никакъв смисъл няма да губите политическа енергия да излизате от света на фактите и действителността и да се пренасяте във вашия свят на фиксациите", отбеляза зам.-председателят на парламентарната група.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес