Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ недоволства: Рашков обикаля телевизиите, но не идва в парламента

25 март 2022, 10:11 часа • 6141 прочитания

Вътрешният министър Бойко Рашков е уведомил председателя на Народното събрание, че поради ангажимент няма да участва в днешния парламентарен контрол, за който беше предварително предвиден. Това стана от възражение, отправено от председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова към председателя на парламента Никола Минчев. Минчев потвърди, че е уведомен от министъра.

"Единственото, което прави Бойко Рашков, е да е по телевизиите, да дава брифинги, но не и в НС", посочи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. И подчерта, че същото се случва и с Надежда Йорданова, която повече от два месеца не отговаря на неин въпрос.

Атанасова изрази недоволство и заради факта, че повече от два месеца министърът на правосъдието Надежда Йорданова е разпределяна на последно място в контрола и по този начин не може да отговори на неин въпрос от 10 януари.

"Оставам с впечатлението, че криете не само премиера Кирил Петков, но и Надежда Йорданова", коментира Атанасова.

"Оставам с впечатление, че въпросът ми за закона за особените залози притеснява не само нея, но очевидно и Вас", обърна се тя към Минчев. "Днес министър Йорданова отново е последна", отбеляза Атанасова и добави, че вчера е разбрала, че вътрешният министър, към когото има около 90 въпроса днес, няма да дойде в пленарната зала.

Никола Минчев обясни, че министър Йорданова два пъти поред вече отговаря на въпроси, но Атанасова не е била в залата.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес