Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ не прие изслушването на министрите да се излъчва по БНТ, от БСП започнаха да скандират "мишки"

30 юли 2020, 11:40 часа • 6350 прочитания

От БСП поискаха изслушването на тримата министри Деница Сачева, Лъчезар Борисов и Костадин Ангелов да бъде излъчвано по БНТ.

Предложението обаче бе отхвърлено от мнозинството в пленарната зала. Прегласуване поиска зам.-председателят на групата на социалистите Георги Свиленски

Вие поканихте министрите и ги криете от българските граждани, коментира заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" и отново поиска министър-председателят Бойко Борисов да бъде поканен в парламента.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обясни, че се е свързала с премиера, но той в момента пътува из страната..

"Свързах се с премиера, той в момента пътува из страната. Няма да може да дойде, но за това тук са ресорните министри", каза Караянчева.

След прегласувенето, прякото излъчване на изслушването по БНТ отново бе отхвърлено и това провокира народните представители от левицата, които започнаха да скандират "Мишки".

Преди това председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова подчерта, че грижата на правителството е последователна. Фактът, че преодоляхме вота на недоверие, означава, че правителството има сериозна парламентарна подкрепа и може да продължи своята дейност в полза на българските граждани.

Затова искам тук, сега всички да разберете какви са следващите мерки в размер на над 1,160 млрд. лева и какво от тях ще стигне до българските граждани, добави тя. По думите й целта на изслушването на министрите е да се отговори на проявения интерес вчера от опозицията за източника на тези средства и тяхното разпределение.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес