Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ: На мястото на Кирил Петков бихме поискали вот на доверие

09 юни 2022, 11:01 часа • 4990 прочитания

"Тези, които дойдоха със заявката за нулева толерантност към корупцията, след шест месеца, а за някои - и година в управлението, вече достигнаха до ниво нулева толерантност, дори помежду си. Свидетели сме на погазване на елементарни етични норми на поведение между политици. Това никак не е полезно за обществото. Мнозина от тях говориха за промяна, за различно политическо поведение. Демонстрациите, които се правят и между частите на четворната коалиция са език на омразата и взаимни обвинения".

Това коментира председателят на парламентарната груба на ГЕРБ Десислава Атанасова в кулоарите на парламента. По думите й това не радвало бившите управляващи, а ги тревожи, защото били загрижени за държавата.

„След серия от кризи вероятно ще настъпи и политическа такава”, добави тя.

От своя страна Тома Биков посочи, че ако неговата партия бе на мястото на премиера Кирил Петков в този момент, би поискала вот на доверие. Въпреки това обаче няколко секунди по-късно обяви:

"Очевидно ние нямаме доверие към това правителство. Мисля, че това правителство с този мандат и с този персонален състав очевидно не може да продължи работа".

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес