Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ кани Станишев на дебат с Дончев

03 май 2014, 14:02 часа • 19130 прочитания

ГЕРБ ще изпрати официална покана на Станишев за дебат с водача на тяхната листа за евроизборите Томислав Дончев. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Събора на овцевъдите на Петропавловския манастир, предаде "Фокус".

„Надявам се в скоро време Станишев да престане да бяга от среща с нашия водач Томислав Дончев. Изборите са за Европейски парламент, те ще са там двамата в Брюксел, те ще правят там политика, след като са водачи. Стига е ходил по медиите да търчи и да иска дебат с мен. Това е ниво Европейски парламент. Нашите експерти в ЕП Томислав, Мария, другите, го чакат на дебат по всяка тема, свързана с Европа, и това няма нищо общо нито с магистрали, нито с пенсии, нито с друго, където той се опитва да прехвърли дебата, и където е изключително слаб", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не пропусна да заяви, че по времето на неговия кабинет за животновъдство са се давали повече средства.

„Правителството на ГЕРБ давахме по 40 лева на глава за овце, сега дават 4 лева. Затова хората на нас ни се радват. Отиваш при една овца да я питаш, ще ти каже ГЕРБ ни даваха 40 лева на глава, тези ни дават 4. Овците ще проговорят накрая. Но това си е на БСП проблем. Овчарите казват – и на овците да сложат вълк отпред, всички стават вълци, както и обратното, разбира се. Ако им сложиш овен отпред, всички стават овни”, каза още Борисов.

По отношение на финансовите корекции, налагани на общините, лидерът на ГЕРБ заяви, че направеното от управляващите „няма да удържи” и че „първо общините ще ги съдят, после хората ще ги гонят с камъни”.  

„Викат кметовете един по един и им казват – ако си мълчалив, послушен, и преклониш глава пред ДПС, БСП и „Атака” (тройната коалиция), ще ти намалим корекциите. Така работят един по един кметовете на ГЕРБ сега, за да разбият партията. Всичко това е с умисъл”, допълни бившия премиер по повод действията на настоящите властимащи.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес