Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ извънредно вкара намаляването на субсидиите в дневния ред на парламента, БСП недоволства

04 юли 2019, 09:25 часа • 2759 прочитания

Народното събрание извънредно ще гласува днес на второ четене промените в Закона за държавния бюджет, отнасящи се до размера на партийните субсидии.

Промяната в дневния ред беше предложена от председателя на парламента Цвета Караянчева. Тя предизвика сериозна негативна реакция от страна на БСП.

"Управляващите налагат силово точка в дневния ред и искат изцяло промяна в политическата система, това е недемократично. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП“ Драгомир Стойнев в процедура по дневния ред.

По думите на Стойнев сега управляващите са силни, но животът е колело и утре ще бъдат слаби.

„Разбира се, че темата е от изключителна важност. Не разбирам кое налага това бързане - защо толкова бързо и защо сега. Второ, г-жо Председател, на Председателски съвет тази точка не беше в дневния ред. Какво се промени от вчера до днес?

Най-нормалното, когато искаме да има прозрачност в една политическа система, е опозицията да бъде информирана“, посочи Стойнев.

По думите му има огромно разделение и е нормално тази точка да влезе в дневния ред и да бъде обсъдена на председателски съвет“, каза Стойнев.

От своя страна секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов заяви, че повече от седмица управляващите лъжат, че ще направят консултации за субсидиите, но единствените, които са направили са с ДПС.

„Нищо не налагам силово“, отговори председателят на парламента Цвета Караянчева. Тя посочи, че ще остави залата да реши дали точката ще влезе за обсъждане или не в дневния ред на заседанието.

В крайна сметка точката беше приета и ще се гласува на днешното пленарно заседание.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес