Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ: Искаме прокуратурата да провери всичко около "Цанков камък"

15 август 2017, 08:57 часа • 1671 прочитания

Искаме прокуратурата да провери всичко около "Цанков камък". Проектът е очевидно нерентабилен от самото му начало. Почти трикратно е увеличението на първоначалната проектна стойност, изцяло се губи инвестиционният смисъл. Това заяви председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов в ефира на БНТ.

Този проект има отрицателна възвръщаемост. Той изначално съдържа този минус, отрицателният резултат. Като енергийна логика също е безсмислен. Този проект дава дял от 3% от енергийната ни мощност, каза още Кирилов.

По нашата логика и виждане се визират управленски действия и разпореждания, които са извършени в периода 2003-2006 г., от хора на ключови позиции, които управляват държавното участие в енергийни дружества. Става дума за министри, заместник-министри на енергетиката, шефове на НЕК и консултанти на проекта, коментира още Данаил Кирилов.

Новата парламентарна сесия

Започваме с няколко важни и тежки законопроекта. Още от утре формираме работната група за промените в Гражданско-процесуалния кодекс. Ще продължим с Административно-процесуалния кодекс. Ще продължим с второто четене на Закона за концесиите. Опозицията саботираше всичките ни законодателни предложения. Имаме много работа за септември. Стартираме с изслушването на кандидатите за ВСС от парламентарната квота и Закона за антикорупция, каза Кирилов.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес