Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ иска Димитър Димов да бъде свален от поста на зам.-председател на Здравната комисия

09 януари 2014, 16:39 часа • 22725 прочитания

ГЕРБ ще поиска депутатът от „Атака” Димитър Димов да бъде свален от поста си на заместник-председател на Комисията по здравеопазването в Народното събрание. Това съобщи бившият здравен министър и депутат на ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде Агенция „Фокус”.

Причината за искането на ГЕРБ е участието на Димов в атаката срещу Виктор Стоянов в сградата на Нова телевизия, която стана факт вчера (8 януари).

„Надявам се, че такова поведение не би се толерирало от другите зам.-председатели на комисията - Тунчер Кърджалиев от квотата на ДПС и Емил Райнов от БСП и от самия председател Нигяр Джафер. От ГЕРБ ще търсим тяхната подкрепа за отстраняването на Димов от този пост. Ще ми е интересна реакцията на Комисията за контрол над службите за сигурност, чийто зам.-председател е Десислав Чуколов - член и на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред", посочи Атанасова.

„Недопустимо е поведението на председателя на партия „Атака" Волен Сидеров. Вече имаме отговора на прокуратурата, но все още чакаме отговора на БСП и ДПС, които много услужливо си мълчат", добави Атанасова.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес