Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ и ВМРО с колективна атака срещу БСП и Нинова

20 февруари 2019, 11:00 часа • 2047 прочитания

Яростни критики срещу БСП отправиха депутати от ГЕРБ и ВМРО по време на обсъждането по ратифицирането на Протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО.

„Много е тревожно, че днес БСП отсъства. Болно и жалко е, когато вътрешни политически ежби допринасят за имиджа на страната ни и на парламента", каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Не е нормално избирателите да са гласували да имат свои народни представители и те да отсъстват от важен дебат, който може да ни направи по-силни. Северна Македония да усеща подкрепата на 44-тия парламент.

Не приемаме ултимативното поведение и нарцисизма, който има в лидерството на БСП.  Призовавам колегите от левицата да бъдат смели и искрени към избирателите си“, посочи той.

„В политиката страхът води до загуба на обществено доверие. По-добре оставете парламентарно представените партии да участват активно и в европейския дебат“, се обърна той към левицата.

Още по-краен в изказването си беше народният представител от ВМРО Юлиан Ангелов.

„Днешният ден е важен за българските национални интереси и за Западните Балкани. Но нашите колеги от БСП ги няма и така за пореден път предадоха националните интереси и са против мира в Европа. Няма значение каква е политиката в страната, когато става дума за сигурността на Европа, трябва всички да сме тук. И въпреки това БСП, верни на комунистическата си политика, ги няма в зала да подкрепят братска Македония“, заяви Ангелов.

„Без значение какви са вътрешните ни отношения между партиите в България, е важно когато интересите на Западните Балкани се защитават, всички партии да са в българския парламент и да подкрепят подобно решение. Надявам се, че имат обяснение. Ако не, обяснението ще го дадат по време на изборите пред българските избиратели“, каза още той.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес