Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ - Батак, ще поиска оставката на кмета Петър Паунов

02 ноември 2017, 17:21 часа • 1933 прочитания

Общинското ръководство на ГЕРБ в Батак ще поиска оставката на кмета Петър Паунов (БСП), съобщиха от пресцентъра на партията. Искането ще бъде внесено на редовното заседание на Общинския съвет утре (3 ноември).

Повод за искането е обвинителният акт срещу Паунов, който прокуратурата внесе в съда на 30 октомври. Кметът ще бъде съден за превишаване на права при продажба на част от държавен имот край язовир "Батак". Имотът е продаден за 2400 лева, след като собствеността му е била променена от държавна на общинска.

От ГЕРБ - Батак, посочват, че ще искат оставката на Паунов за уронване на престижа и доброто име на общината в резултат на тази сделка. Председателят на групата на ГЕРБ в общинския съвет Атанас Коларов заяви, че решението за промяна на собствеността на имота е взето на последното заседание на съвета в предишния мандат на кмета. Настоящият общински съвет впоследствие е отменил решението като незаконосъобразно, но въпреки това продажбата е осъществена.

В мотивите си за искането на оставката на кмета ГЕРБ ще посочи още и обществени поръчки, спечелени в разрез с моралните норми от сина му - Крум Паунов, като управител на семейната им фирма "Престиж - Паунов" ЕООД.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес