Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ алармираха срещу обществени поръчки за изграждане на улици в София (ВИДЕО)

25 септември 2024, 13:22 часа • 314 прочитания

ГЕРБ-СДС алармираха срещу обществена поръчка за изграждане на улици в столичния квартал "Овча купел". Това стана ясно по време на брифинг в парламента. 

От ГЕРБ твърдят, че измежду 6500 строителни фирми, един единствен строител е получил обществена поръчка за 1.5 млн. лв. за изграждане на улици в квартала.  Те също така обърнаха внимание, че преди година районният кмет е дал на същата фирма разрешение за строеж за 5000 кв. м. 

Според тях това вероятно е съвпадение и е законно, но по думите им е странно при един и същи районен кмет точно този строител да получава експресно разрешение за строеж, а след това милиони от обществени поръчки. 

"Очакваме незабавна реакция, както и проверка по случая, за да е ясно толкова ли щастлива е тази една от 6500 строителни компании в България. Късметът им винаги в "Овча Купел ли излиза? Имат ли и други отношения с общината и какъв ще бъде отговора на всеки един от длъжностните лица, отговорни за случилото се", коментира депутатът от ГЕРБ Георги Георгиев. Те очакват ръководството на "Демократична България" също да заеме позиция по въпроса. ОЩЕ: ГЕРБ-София сигнализира институциите заради злоупотреби от кмета на район "Изгрев"

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес