Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Свиленски не знае дали Гюров ще застане начело на МВР

12 юни 2022, 09:36 часа • 2938 прочитания

Председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски уточни пред bTV, че не е обсъждано името на Андрей Гюров да оглави МВР, ако Бойко Рашков бъде избран за председател на КПКОНПИ. 

„Не мога да коментирам така направено предложение, тъй като още нито е направено, нито е обсъждано някъде. Разбира се, това си е в прерогативите на министър-председателя. Това министерство е от квотата на „Продължаваме промяната“, така че очаквам наистина в коалиционните разговори да бъде предложена и кандидатура или кандидатури, които да бъдат обсъдени. Тази кандидатура до момента не е обсъждана“, обясни Свиленски. 

Свиленски коментира, че „познава господин Гюров като сериозен човек“. По думите му вътрешното ведомство трябва да бъде оглавено от човек, който „има доверието на гражданите, защото това е министерството, което комуникира ежедневно с всеки един български гражданин“.

Свиленски каза още, че не е обсъждано в коалицията как ще бъдат разпределени министерските кресла, освободени от ИТН и допълни, че БСП има подготвени кадри за всеки от освободените ресори.

Още: Христо Проданов: Възможно е ново правителство в рамките на това НС

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес