Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Пирински: Предстои важен избор

14 юни 2014, 12:35 часа • 19237 прочитания

Какво ще се избира и кого ще избираме са много по-важни въпроси, отколкото как, кога и дали. Коментарът направи в предаването „Седмицата" по Дарик радио евродепутатът от левицата Георги Пирински.

Според него вотът може да се проведе в края на септември и началото на октомври. На него хората ще трябва да избират между ПР-а (виртуалните внушения) и политиките, които седят зад различните партии.

„Има т.нар. служебно правителство и вижте как се тръгва към това правителство. Служебното правителство трябва да организира изборите по начин, който е адекватен, за да има ясна и нагледна информация какви са различните позиции и предложения. Всеки гражданин има участие в това общество по един или друг начин. Каквито и да са му другите особености, той трябва да бъде поставен в условията и да му се даде възможност как ще се развива тази страна", коментира Пирински.

Ясно е, че правителството е с ограничен хоризонт, но всичко зависи и от уточненията във вторник на Консултативния съвет по национална сигурност, който свиква президентът Росен Плевнелиев, коментира бившият председател на НС. Според него кабинетът може да подаде оставка още след заседанието и да продължи да работи още няколко месеца след това.

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес