Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Михайлов: БСП не би подкрепила кабинет с премиер Кирил Петков

29 юни 2022, 19:40 часа • 1604 прочитания

"В тези условия Кирил Петков трудно би могъл да остане като кандидат за премиер и БСП не би подкрепила правителство с премиер Кирил Петков при решението, което не беше обсъдено с Министерския съвет. Обстановката е твърде динамична, могат да се появят и други условия. Преговори на всяка цена не биха могли да бъдат реализирани". Това заяви от кулоарите на парламента в "Още от деня" по БНТ Георги Михайлов от БСП относно изгонването на 70 руски дипломати от страната ни.

По думите му за БСП е ясно, че това решение не е взето от Министерски съвет, а ако е взето от МС, това трябва да се докаже. "Такова решение на МС няма, не е получил доклад президентът и председателят на Народното събрание, а това е задължение на ДАНС да изпрати тези доклади. Такова решение не може да бъде взето еднолично. Какво допускаме ще стане ясно след като изслушаме обясненията на премиера и на шефа на ДАНС", допълни Георги Михайлов.

Според него няма причина за избързването на консултациите при президента. "Цялата ситуация налага свикването на КСНС относно изгонването на 70 руски дипломати", каза още Георги Михайлов.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес