Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Кадиев: Нямам намерение да цепя гласове

20 октомври 2015, 19:15 часа • 4144 прочитания

Нямам намерение да цепя гласове, да взимам от БСП и да давам на някой друг. Това заяви в предаването „Лице в лице” по bTV кандидатът за кмет на София Георги Кадиев, подкрепен от АБВ и Български социалдемократи.

Изключеният от БСП депутат е убеден, че в София ще има балотаж на местните избори, на който той ще се изправи срещу настоящия кмет Йорданка Фандъкова.

Той посочи, че ако кандидатът на левицата Михаил Мирчев е бил добър кандидат, Кадиев нямало да се впусне в битката за столицата. „Не играя срещу Мирчев, а за София. Не можах да се примиря с примирението на всички от страха от ГЕРБ”, посочи Кадиев. Той допълни, че никога не е бил в орбитата на АБВ.

Кадиев е категоричен, че не му харесва начинът, по който изглежда и се развива София.

„Така и не знам мнението на Фандъкова за главния архитект на столицата Петър Диков. Презастрояването на София е неговото наследство”, заяви Кадиев.

„Петър Диков е от 10 години главен архитект, наследен от Бойко Борисов. Знам, че Борисов държи, но за какво ми е един кмет на София, ако не може да уволни един главен архитект. Ако Бойко Борисов ще дава решенията, тогава по-добре да си го взимаме и да си го направим пак кмет”, допълни Кадиев.

Първите две неща, които той би направил, ако стане кмет на столицата, са смяна на общия устройствен план, тоест пълно замразяване на всякакво строителство в градинки, и премахването на лавките с цигари и алкохол около училищата и болниците.

Ако спечеля изборите, ще напусна парламента. Ако имам слаб резултат, това ще означава, че политиката не е за мен, но съм убеден, че той ще е неочаквано добър, каза още Георги Кадиев.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес