Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Георгиев: Върховенството на закона е над политическите интереси (ВИДЕО)

24 октомври 2024, 11:37 часа • 406 прочитания

Кандидат-депутатът от ГЕРБ Георги Георгиев подчерта важността на върховенството на закона като фундамент на всяка правова държава, отбелязвайки, че то стои "над отделните политически интереси."

Според него юридическият екип на ГЕРБ е разработил конкретни мерки за осигуряване на независимостта на съдебната система, което е от ключово значение за бъдещите реформи.

Георгиев акцентира върху необходимостта от "широк експертен дебат" при провеждането на съдебната реформа, като по този начин се гарантира, че реформите ще бъдат добре обмислени и ефективни. Той подчерта, че плановете за реформа предвиждат ясни гаранции за независимостта на съдебната система, което ще позволи тя да работи обективно и безпристрастно, независимо от политическите влияния. Още: Георги Георгиев: Да не се предаваме на апатията и разочарованието* (ВИДЕО)

Кандидатът от ГЕРБ също така посочи важността на стабилните държавни институции, които трябва да осигурят обществения ред, сигурността и справедливостта в държавата, като същевременно гарантират защитата на правата на гражданите.

"Държавните институции трябва да гарантират на гражданите обществен ред, сигурност, справедливост и защита на правата им, без значение кой управлява," отбеляза Георгиев.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес