Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Георгиев: Работата по ЖП линията на Пловдив стартира пак, обещанието ни е спазено (ВИДЕО)

18 октомври 2024, 09:53 часа • 307 прочитания

Само за 3 дни премахнахме административните пречки за довършването на ЖП линията в Пловдив. Това обяви кандидатът за депутат в 51 Народно събрание и бивш общински съветник Георги Георгиев във Фейсбук. 

По думите му преди 3 дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе в Пловдив на среща с транспортния бранш и пое ангажимент от името на ГЕРБ да се премахнат административните пречки и работата по ЖП трасето в Пловдив, която беше спряла, да продължи.

Доказа се кой кара влака

Дотук забавянето наложи ползването на обиколни маршрути за железопътния транспорт и увеличаване на трафика, което натоварваше и ЖП превози, добави Георгиев.

Той посочи, че съгласуването с Министерството на културата вече е на лице и ще може да продължи работата по изграждането на ЖП трасето, като се консервира и напълно се запази археологията.

"За 3 дни доказахме нагледно как, когато има кой да кара влака - ще има и къде влакът да се движи. Това са работещите решение, които хората на Пловдив очакват от нас", подчерта Георги Георгиев. 

Кметът на Пловдив Костадин Димитров пък гарантира, че до Коледа ще е готов бетонният мост, който ще минава над ЖП линията.

Още: "София - град на златни колчета": ГЕРБ и Терзиев в задочен спор (ВИДЕО)

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес