Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Генерал Стоян Тонев вече не е депутат

25 февруари 2015, 10:22 часа • 9884 прочитания

След повече от 40 минути спорове депутатите гласуваха оставката на генерал Стоян Тонев. Тя беше приета с гласовете на 158 депутати. Общо своя глас дадоха 175. От тях 10 бяха "против" и петима се въздържаха.

По време на дебатите народните представители спориха по най-различни теми - като се започне от това как се води държавата и се завърши с това, че кметът на Бургас Димитър Николов има влязла в сила присъда. Обект на разгорещени дебати стана и това дали доскорошният шеф на здравната комисия е подал оставка по свое желание.

Припомняме ви че председателят на парламентарната здравна комисия и бивш шеф на Военномедицинска академия (ВМА) ген. Стоян Тонев подаде вчера (24 февруари) оставка. Вече бившият депутат от ГЕРБ взел решението за това след разговор с премиера Борисов. Тонев напуска всички постове, включително и като народен представител. 

Макар че по-рано възнамерявал да изчака проверката на органите, Борисов междувременно е бил убеден от доказателства, че има основания да се освободи от депутата на ГЕРБ.

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес