Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ген. Константин Попов за сваления американски дрон: Русия показва, че Черно море е тяхно

17 март 2023, 08:42 часа • 12442 прочитания

Това са преднамерени действия, които целят да се провали мисията на безпилотния летателен апарат. Тези действия са довели и до този инцидент. Има грешка на летеца със ситуацията с американския дрон. Това заяви пред bTV бившият началник на отбраната ген. Константин Попов за сваления американски дрон над водите на Черно море. 

Oще: Военен за сваления американски дрон: Русия мигна първа

По думите му важното е да се види защо са правени тези маневри толкова интензивно на такова малко отдалечение. Самият сблъсък изглежда непреднамерен, а преднамерени са действията с поставянето на задачата по какъв начин е формирана, коментира бившият началник на отбраната. 

Той смята, че дронът може да бъде изваден, но това, което обявиха от САЩ са предприели мерки информацията от дрона да бъде ликвидирана. Тук трябва да се види малко по-голямата картина - тези действия и решителност на Русия казват: "Черно море е наше, не ни се бъркайте в Черно море", категоричен бе ген. Константин Попов. 

Той иска войната в Украйна да приключи бързо и да не се разраства. Изходът от войната предопределя бъдещето на много поколения след нас, каза още бившият началник на отбраната. 

Според ген. Константин Попов не по-малко важно е да има компетентно правителство, което да преведе нацията през минното поле, което в историческия момент ни е предложено. 

Той иска още българската авиация и летци да летят. Решението за закупуване на 6 двигателя за МиГ-29 да даде глътна въздух. Ако разрушим една система, много трудно се възстановява. Ако спрем да летим, хората ще загубят желание да упражняват професията, каза още ген. Константин Попов. 

Още: Стана ясно колко струва сваленият в Черно море американски дрон

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес