Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ген. Атанас Атанасов: Св. Лазаров трябва да е благодарен на прокуратурата за "Лясковец"

08 декември 2015, 09:08 часа • 4133 прочитания

Светлозар Лазаров трябва да е благодарен на прокуратурата заради случая „Лясковец”. Това каза ген. Атанас Атанасов народен представител от ПГ на РБ в предаването „Тази сутрин” по БТВ. „Прокурорите изясниха убийството, което беше извършено, само че там остана покрит в мъгла много важен въпрос, кой изпрати отряда неподготвен. Това трябваше да се разследва”, заяви ген. Атанасов. Той каза, че Светлозар Лазаров е човек снабден с опорни точки, но не е наясно с елементарни правила в политиката.

„Тези, които са на власт правят реформи”, поясни депутатът. По думите му, когато са дошли на власт от неговата парламентарна група са казали, че искат да изведат ДПС от властта. „Ние казахме, че искаме да изведем ДПС от властта и метастазите на сарайските групировки. Не успяхме напълно. Оказвали сме публичен натиск над премиера човек като Светлозар Лазаров да бъде освободен”, коментира ген. Атанасов. И каза, че друг случай заради, който Лазаров трябва да бъде благодарен на прокуратурата е незаконно подслушване в лицето на Касим Дал, което е било доказано. Той заяви, че бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев и Светлозар Лазаров са отговорни за случая „Червеи”.

„Лично смятам, че там има дефект в разследването. Насочването на разследването към формалните нарушения на прокуратурата загърби оперативната работа по въпроса източвани ли са информационните системи на МВР”, коментира народният представител. Във връзка разговорите между Румяна Ченалова и Владимира Янева той обясни, че дали тези записи са незаконни или не е въпрос на изясняване.

„Проблем на българската държава е, че не съществува орган или механизъм, който да извърши обективно разследване”, каза той. Във връзка с предстоящите промени в Конституцията депутатът коментира, че вижда нещо, много интересно и странно.

„Старата ос Георги Първанов- Ахмед Доган работи отново, задкулисно и с пълна сила. Георги Първанов тези 10 години в президентството и всички тези връзки застават и се противопоставят на радикалните промени, за да защитят статуквото”, заяви ген. Атанас Атанасов.

„Трябва да се помогне на сегашния председател на ДПС Лютви Местан в политическата му кариера, за да се еманципира”, допълни той и коментира, че Георги Първанов е бил два пъти избиран за президент с гласовете на Ахмед Доган.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес