Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Габриел обеща на БСП да не се режат социални разходи (ВИДЕО)

11 май 2023, 14:11 часа • 2062 прочитания

Кандидатът за министър-председател Мария Габриел представи своите приоритети пред представители на БСП. Срещата се състоя в зала "Запад" на Народното събрание. 

"Моето послание към вас е, че няма да бъда трязани социални плащания", обърна се Мария Габриел към БСП. ОЩЕ: Мария Габриел посочи управленските си приоритети: Иска освобождаването на Гешев (ВИДЕО)

БСП изказаха огорчение, че не приемат подхода, с който е била определена номинацията за премиер. "На тази среща много по-полезно, много по-важно по-ефективно щеше да бъде, ако присъства г-н Борисов и г-жа Нинова. Отсъствието на двамата поставя определени въпроси в посока на това как вие виждате съставянето на правителство. Да се върнем на територията на България в българския парламент в българската действителност. Вие водите разговори с всички парламентарни групи. В рамките на повече от месец на българското общество не е ясно кой е план "А", кой е план "Б". Какво правителство търсите: правителство от експерти, правителство от специалисти, правителство с ПП или правителство от експерти, подкрепено от други политически партии?", каза Георги Свиленски. Той отправи и критика, че Борисов се е скрил. ОЩЕ: ДПС обещаха на Габриел да я подкрепят за отстраняването на Гешев (ВИДЕО)

"Ще бъда много ясна какво правителство искаме - проевропейско, с ясни приоритети и ясни отговорности. Следващите въпроси са кога, какво", отвърна Мария Габриел. Тя обърна внимание, че има приоритети, по които могат да се обединят. 

Тя изрази съжаление, че в срещата не участва Корнелия Нинова. "В момента посоченият кандидат за министър-председател е Мария Габриел. Беше редно, точно защото не съм си загубила връзката в България, да се видя с всички, да споделя с всички кои са тези приоритети, около които можем да се обединим и след това да дойдат въпосите кой и какво", каза още кандидатът за премиер на ГЕРБ. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес