Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фейсбук страницата на Атлантическия съвет в България е свалена, оттам се оплакват от цензура

25 август 2022, 11:57 часа • 5316 прочитания

Атлантически Съвет/Atlantic Council of Bulgaria сподели, че е свалена страницата им във Facebook:

"Това е нагло покушение не само срещу свободата на словото, но и против евроатлантическия избор на българско общество", твърди Михаил Найденов, експерт по отбрана и член на Атлантическия съвет на България.

По негови думи от месеци се работи по свалянето на страницата им: "Първо решиха да ѝ намалят видимостта и разпространението, а днес вече са прибягнали до крайната мярка. От отчаяние. Защото вече се вдигна достатъчно шум за произвола на проруските модератори във Фейсбук- България."

Според Найденов, по отношение на страницата, "колкото ѝ да налагаха рестрикции на нейното разпространение, толкова повече се увеличаваха хората, които я търсеха, намираха и следваха съдържанието ѝ."

Експертът по отбрана твърдо заявява, че "кремълската цензура дойде, за да унищожи страницата на Атлантическия съвет на България." 

Членът на Атлантическия съвет е на мнението, че свалянето на страницата на съвета е признак на паника. Той е убеден, че проблемът с модерирането на "българския" Фейсбук ще става все по-видим.

ОЩЕ: Божидар Божанов за киберсигурността ни: От откуп, за да работят "Български пощи" до модерирането във Фейсбук (ВИДЕО)

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес