Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фандъкова: Трябват гаранции по сделката за ЧЕЗ, за да няма риск за София

25 февруари 2018, 10:07 часа • 2109 прочитания

ЧЕЗ е стратегическо дружество и е важно да има гаранция за качествена услуга на хората. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Тя поясни, че Столична община няма нищо общо със сделката.

„За двумилионна София е изключително важно да имаме гаранция, че ще има качествена услуга за хората“, коментира Фандъкова. По думите й това е един от начините за алтернативно и по-чисто отопление.

„Винаги призоваваме хората, когато има превишение на нивата на фини прахови частици, да използват електричество, а не дърва и въглища“, поясни кметът.

По думите й ЧЕЗ е стратегическо дружество. „Надявам се, че ще бъде направено всичко необходимо, за да се гарантира, че то ще бъде в професионални ръце и ще може да се управлява така, че да не подлага на риск никого и по никакво време електроснадбдяването на София“, коментира Фандъкова пред бтв.

На въпрос дали по отношение на мръсния въздух София е един малък Пекин, Фандъкова заяви: „Много сме далече от това. По-скоро страховете са ни големи. Трябва всички заедно да разберем, че за да можем да се справим с това предизвикателство, трябва да положим усилия и да променим част от навиците си, начина си на живот“.

Тя обърна внимание, че Столична община работи през последните години доста сериозно за чистотата на въздуха.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес