Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евросъюзът и САЩ се срещат в София през 2018 г.

06 декември 2016, 21:25 часа • 1546 прочитания

В София ще бъде организирана среща между ЕС и САЩ по време на българското председателство в първата половина на 2018 г. Темата ѝ ще е основно визовата политика и възможностите за сваляне на американските визи за граждани на България и Румъния.

Това стана ясно от отчет на вицепремиера Меглена Кунева пред обществения съвет по подготовката на българското председателство към комисията по европейски въпроси на Народното събрание.

Срещата ще се проведе през май по време на неформално заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи в София. На него ще присъстват 28-те вътрешни министри от съюза, но още не е уточнено кой ще е представителят на САЩ.

Общо 192 събития ще има в София за 181-те дни българско председателство на ЕС, съобщи Кунева на изслушването. Календарът вече бил готов.

НСО пък разработва алтернативни маршрути от летището в София до НДК, за да не се стигне до блокиране на градския център от делегациите. Един от маршрутите дори включвал минаване по Околовръстното шосе, пише в. “24 часа”.

Вече са попълнени почти всички административни места за подготовката на председателството, отчете вицепремиерката.

 

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес