Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Европейският парламент прие сигнали на ГЕРБ за купуване на гласове, извършено от ДПС

17 януари 2014, 14:02 часа • 22222 прочитания

Два сигнала на ГЕРБ за търговия с гласове, изпратен до Европейския парламент, беше определен от ЕП като "допустим". Сигналите са относно търговия с гласове на предсрочните парламентарни избори и касае ДПС.

Жалбата на ГЕРБ е изпратена на 8 януари тази година. Европейският парламент вече е възложил на Европейската комисия да разследва обстоятелствата по сигналите, предоставени от ГЕРБ.

На 17 май от партията на Бойко Борисов изпратиха сигнал го главния прокурор Сотир Цацаров, ОССЕ, ПАСЕ и ЕП във връзка с постъпила при тях информация за изборни измами на 12 май. От ГЕРБ алармират за схеми в Област Враца и Област Варна, пише OFFnews.

И в двата случая според ГЕРБ става въпрос за манипулация на гласове, организирана от ДПС. В сигнала за Област Варна се посочва, че инициатор на схемите е водачът на варненските листи от ДПС Йордан Цонев, който в момента е председател на финансовата комисия в парламента.

От Европейския парламент посочват в писмото си, че ще информират ГЕРБ за развоя на разследването и ще предприемат мерки в зависимост от заключенията на ЕК.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес