Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евродепутатът Момчил Ников се усъмни в резултатите за животните от френската лаборатория

19 юли 2018, 09:27 часа • 4645 прочитания

Настоявам, че евтанацията е пропорционална мярка, ако има чума. Някой доказа ли, че има чума? Ако има заразено животно в стадото, стадото се е евтаназира, а регионът в 10 км зона трябва да е под наблюдение. Ако има отрицателни анализи, тези стада трябва да бъдат запазени. Това заяви евродепутатът от Партията на европейските социалисти (ПЕС)/БСП Момчил Неков в ефира на БНТ.

Хората в региона са в страх, не знаят какво ще стане. Изпратил съм приоритетен въпрос към ЕК, към Европейската агенция по безопастност за храните и френската лаборатория, за която има съмнения. Настоявам да се изкарат анализите, които са изпратени, от лабораторията. Говори се, че резулататите от тази лаборатория са анонимни. Тази лаборатория във Франция е​, говори се, че се финансира от проекти, коментира още Неков.

При чума тези тела на животните трябва да се горят, а не да се заравят в ямата. Никой не е против евтаназията, ако е доказано, че има такъв случай. Кой показа обаче резултати?, попита евродепутатът.

На европейско ниво ще има компенсации, аз лично ще настоявам за това те да бъдат пропорционални, категоричен бе още Неков.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес