Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евгений Михайлов критикувал Местан, но Местан се извинил и всичко е наред

09 март 2017, 08:04 часа • 2071 прочитания

Не съм член на ДОСТ, а съм в гражданската квота. Така Евгений Михайлов, който поведе листата на партията на Лютви Местан в 24-ти МИР, започна коментара си по темата как така турски министър призовава българските изселници да гласуват за ДОСТ. Няма защо да коментирам думи на други държавници, а ще коментирам само това, което става в България, продължи „вечният борец за демокрация”.

Мисля, че е абсолютно спекулативно да се говори, че ще има облаги за изселниците, ако гласуват за ДОСТ, продължи Михайлов пред Нова телевизия. Той добави, че турският социален министър обещал гражданство не само за българските изселници, ами за всички балкански изселници в Турция. Михайлов обърна темата на ДПС и Държавна сигурност, като попита какво станало с Делян Пеевски. Той благодари за безплатната реклама по медиите, където се говорело за „предателя Евгений Михайлов” и така и не отговори на въпроса дали е осъдимо представител на репресивен режим да подкрепя претендиращата да защитава евроатлантически ценности ДОСТ.

Михайлов не видя нищо странно в това християни и мюсюлмани да бъдат заедно. На въпрос писал ли е срещу агент Павел т.е. Лютви Местан, Михайлов отговори, че е писал много остри материали срещу политиката на ДПС и когато Местан е бил председател на движението. Сега самият г-н Местан се извини, поиска прошка, каза политикът-режисьор. Сега Местан е смазан от „руската мина”, каза още Михайлов, визирайки речта на Местан пред парламента, заради която в крайна сметка беше изключен от ДПС.

Осъдително ли е да поднесеш цветя в памет на жертвите на комунистическия режим, продължи Михайлов, защитавайки присъствието на турския посланик в България Сюлейман Гьокче. Именно кадри с Гьокче от церемонията при Тюркян чешма бяха използвани в предизборен клип на ДОСТ, заради което ЦИК наложи наказание.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес