Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето кой е депутатът от ПП, заплашен заради лабораторията на границата с Турция

13 юни 2022, 08:14 часа • 5857 прочитания

Депутатът Константин Бачийски от „Продължаваме промяната“ е бил заплашен с инфаркт и инсулт заради лабораторията на границата с Турция.

„Редовно съм получавал заплахи от най-различи места по казуси, по които съм работил през последните 10 години“, каза Бачийски в ефира на Нова телевизия.

Има и други, които са заплашвани – зам.-министърът на земеделието Иван Христанов, директорът на БАБХ проф. Христо Даскалов, както и някои народни представители. Някои от посочените вече са с охрана. Росен Костурков също е заплашван“, каза депутатът.

Той разказа, че е получил заплахите на четири очи, от хора, които са били близки до тези, които владеят трафика на „Капитан Андреево“ вече 10 г. „Човекът, който беше много притеснен, че много млади хора получават инфаркт или инсулт, или дори изчезват, ме познава лично“, каза Бачийски.

Той беше категоричен, че няма да се откаже и ще защитава обществения интерес. „Партията е готова да се бори за държавата“, добави той.

По думите му човекът, който го е заплашвал, все още не е извикан на разпит.

"Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов изрече две лъжи в интервюто по Дарик радио", заяви зам.-председателят на Комисията по земеделието и депутат от „Продължаваме промяната“ Росен Костурков пред bTV.

Той опроверга две лъжи на Трифонов, по думите му - че има нарушение на коалиционното споразумение и че „Продължаваме промяната“ имат нещо общо с ГКПП „Капитан Андреево“. Има нещо нередно между ИТН и ГКПП „Капитан Андреево“, изтъкна Костурков.

Според него депутатите от ИТН без причина поискали оставката на председателя на Българската агенция по безопасност на храните проф. Христо Даскалов. Затова шефът на БАБХ вече е охраняван от Жандармерията.

Той сподели още, че над неговата къща постоянно имало дрон, който стоял 15 минути и след това си тръгвал. „Притесненията започват да растат, защото освен мен, още един колега получи заплаха за живота си. Получих обаждане да внимавам какво говоря по телевизиите“, изтъкна Костурков.

Според Костурков връзката между Таки и Слави Трифонов е публична.

ОЩЕ: Христо Даскалов: До 1 юли БАБХ трябва да излезе от Министерството на земеделието и да мине към правителството

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес