Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето кога започват дебатите по вота на недоверие

17 юни 2022, 13:48 часа • 3311 прочитания

Дали ще оцелее правителството на Кирил Петков - отговорът на този въпрос ще стане ясен идната сряда, 22 юни, научи Actualno.com.

От пресцентъра на парламента потвърдиха, че в предишния ден (вторник, 21 юни) е свикано извънредно заседание на Народното събрание от 11:00 часа, когато депутатите ще проведат дебатите по внесения от ГЕРБ-СДС вот на недоверие.

Според Правилника за организацията и дейността на Народното събрание гласуването на точката трябва да бъде не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията. Очакванията са емоциите и острите дебати отново да вземат превес.

Припомняме, че вотът на недоверие беше внесен от ГЕРБ-СДС. Подкрепа за него заявиха първо депутатите от ДПС и "Възраждане", а след това и от тези на "Има такъв народ". На този етап обаче не е ясно дали  „Има такъв народ“, „Възраждане“ и ДПС. Сметките показват, че е възможно вотът да мине, но на този фон продължава разпадането на парламентарната група на ИТН, което определено затруднява изчисленията на бъдещите гласове за и против кабинета "Петков".

Следете НА ЖИВО: След отстраняването на Минчев: Отново сблъсъци в парламента

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес