Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ерик Рубин: Силно подкрепяме усилията на българското и македонското правителство да подпишат споразумението

26 юли 2017, 12:41 часа • 1650 прочитания

„Имахме особено ползотворна среща с премиера Бойко Борисов, обсъдихме и споразумението между България и Македония, което трябва да бъде подписано. Силно подкрепяме усилията на българското и македонското правителство да постигнат и подпишат това споразумение”. Това заяви днес пред медиите в Министерски съвет посланикът на САЩ у нас Н.Пр. Ерик Рубин след едночасова среща с министър-председателя Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Подкрепяме прогреса, който България и Гърция постигат, за да се довърши проекта за интерконекторна връзка между двете държави в посока на диверсификацията, продължи посланикът.

Запитан за неговото мнение за готвените промени в съдебния закон, Ерик Рубин подчерта, че темата на срещата се е ограничила само до външната политика.

Силно подкрепяме прогреса, който беше постигнат в региона като се фокусирахме върху Балканите и българското Председателство на Съвета на ЕС, отбеляза посланикът на САЩ. България може да играе ключова роля, за да помогне за влизането на държавите от Балканите в ЕС, посочи той.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес