Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Енергийното министерство: Централата на "Мини Марица изток" може да се премести в София

24 януари 2022, 15:24 часа • 3655 прочитания

Министерството на енергетиката подкрепя действията на Българския енергиен холдинг за промяна на седалището и адреса на управление на "Мини Марица-изток" ЕАД. Това се казва в официална позиция на ведомството.

Припомняме, че преди няколко дни Съветът на директорите на "Българския енергиен холдинг“ промени седалището и адреса на управление на "Мини Марица-изток“ ЕАД. То вече ще се помещава на адреса на БЕХ в столицата, на ул. „Веслец“ 16. До този момент административната централа на държавната въгледобивна компания беше в Раднево. Не бяха посочени мотиви за преместването.

Синдикатите в мините обаче обявиха, че "не одобряват подобни неаргументирани административни мерки" и подготвят съвместна протестна декларация срещу преместването на седалището в София.

"За нас остава изненада и факта с какво синдикатите в предприятието считат, че една административна мярка накърнява правата и интересите на работниците в предприятието, а именно - промяната на седалището и адресът на управление", заявяват от МЕ.

Според тях, промяна на седалището и адреса на управление на ММИ няма абсолютно никакво касателство с дейността на дружество, като нито се засяга правата и интересите на служителите/работниците на предприятието, нито на неговите контрагенти. 

Според ведомството декларацията от страна на синдикатите съставлява намеса в оперативната самостоятелност на принципала на ММИ, като цели само и единствено внасяне на напрежение сред работниците и обществото.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес