Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Емил Василев: Шах с пешката направи Слави с издигането на Антоанета Стефанова за кандидат-премиер

27 април 2021, 12:26 часа • 4880 прочитания

ШАХ С ПЕШКАТА! Това направи Слави с хода си по издигането на световната шампионка в този древен интелектуален спорт за кандидат-премиер и заявката за моментално връщане на мандата.

Независимо дали са добри в играта на шах-мат, на останалите играчи ще им се наложи доста да помислят какъв да бъде следващият им ход, пише юристът и бивш депутат Емил Василев във Фейсбук.

"Истеричните крясъци на Баце в ответ само показват патологичното му състояние на уплах - както от скорошно служебно правителство на президента Радев, така и от потенциалната възможност окончателно да бъде изритан на следващи извънредни парламентарни избори.

Електоратът също има повод за размисъл - дали да покаже, че има ГРЪБНАК, като даде още по-силен вот на протестните партии в края на юли или да отиде на море и за гъби и да позволи на мутро-ченгесарите и пишман-патриотите да се завърнат на бял кон и окончателно ...мамата.

Признавам си, че в първия момент бях измежду хората, които изпитаха разочарование, тъй като с извънредни предсрочни избори се отлага с няколко месеца разграждането на омразния ми мутро-ченгесарски режим.

А аз исках това да започне час по-скоро с едно общо правителство на протестните партии. Исках моментално да започне унищожаването на бухалките на Баце и търкалянето на герберски глави /образно казано/ по жълтите павета.

Ходът с пешката обаче и мен ме накара да се замисля. Едно е сигурно - аз ще подкрепя промяната до край. Ако обществото ни има достойнство и характер, сега е моментът да го покаже."

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес