Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Емил Караиванов ще се бори за трети кметски мандат в Асеновград, БСП отказа подкрепа от АБВ

30 август 2019, 14:45 часа • 16267 прочитания

Доктор Емил Караиванов – настоящият кмет на община Асеновград - ще се бори за трети мандат. Това е първата официално обявена кандидатура за местния вот, който ще се проведе през предстоящата есен. Тази година Караиванов е издигнат само от БСП, тъй като коалицията й с ПП АБВ се е разпаднала. Затова партията ще се явява самостоятелно на изборите за кмет и общински съветници в Асеновград през октомври с друго лице.

„Без да изложат мотиви за решението си, от БСП заявиха, че не желаят нашата подкрепа на предстоящия вот и съобщиха, че коалицията там се е разпаднала.“ Това обясни областният координатор и заместник-председател на ПП АБВ - Владимир Маринов. През последните четири години двете партии управляваха Асеновград заедно. От ПП АБВ бе излъчен дори и ресорен заместник-кмет, който е ангажиран с ресора “Транспорт и общинска собственост“. В заключение Маринов посочи, че партията е готова с избора на свой кандидат за кмет и с листата за общински съветници, но имената ще бъдат обявени до дни.

Решението е взето в последния момент, тъй като досегашните коалиционни партньори от БСП са заявили едва вчера, че не желаят подкрепа от ПП АБВ. Кандидатурата на доктор Емил Караиванов за кмет ма Асеновград е била подкрепена единодушно от делегатите по време на вчерашната общинска конференция на БСП, обявиха от пресцентъра на лявата партия. Заявката му за трети мандат остава да бъде окончателно одобрена от Националния съвет на БСП, който ще се проведе в началото на следващия месец.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес