Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Емил Димитров: Бареков искаше Стоичков за лице на партията си, Камата отказа

27 март 2014, 17:07 часа • 20174 прочитания

Николай Бареков искаше Христо Стоичков да му участва в предизборните турнета. Камата обаче отговори, че няма да подскача по никакви сцени да се прави на маймуна. Това разкри един от лидерите на партия БАСТА Емил Димитров.

Димитров каза още, че Бареков е искал да се обедини с тях, но е получил отказ. „На теб на челото ти е залепена лепенка „Пеевски”, каза бившият депутат на ГЕРБ, който беше разпитван от прокуратурата за организация за купуване на гласове. Със скрита камера Нова телевизия засне събиране в Етрополе на движение „Орлов мост”, което при учредяването си получи благословията на Христо Стоичков. От показаните в репортажа кадри си личи, че там има шефове на футболни агитки. Прокуратурата проверяваше дали има организиране, предлагане или даване на имотна облага с цел склоняване към гласуване в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция.

Последният път се разминахме. Срещата беше инициирана от вече бившите ни колеги, които явно много искаха тя да се състои. Аз уважих желанието им, изчаках 40 минути, Бареков не дойде и си тръгнах, завърши Димитров.

По повод двете срещи между формациите Мирослав Найденов, другият от лидерите на БАСТА допълни, че веднага след учредяването на „България без цензура“ е обсъдена идея за създаването на „патриотичен фронт“, в който да участват и други формации като ВМРО например. „Тази среща беше по инициатива на Павел Димитров, който беше в контакт с Бареков. Не дадохме категоричен отговор, тъй като не присъстваха всички членове на ръководството на партията ни. На следващата среща, отново организирана от Павел Димитров,  предложението от страна на Бареков беше да разпуснем БАСТА и да се влеем в неговата формация. Казахме, че това е несериозно. Пожелахме си успех и си тръгнахме“, допълни Найденов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес